ΑρχικήΚατάλογοιΕπ. ΕκδηλώσειςΒιβλίαΑρχείοΕπικοινωνία


 

$

 Οι  προπτυχιακές  σπουδές


Τα στοιχεία που ακολουθούν αφορούν την οδοντιατρική σχολή του Hacettepe University στην Άγκυρα και εκτιμούμε ότι είναι ενδεικτικά των προγραμμάτων σπουδών και των υπολοίπων σχολών.


Η διάρκεια των σπουδών είναι 5 χρόνια και μπορεί να παραταθεί το πολύ ως τα 8. Αυτή η φοίτηση οδηγεί στην απόκτηση διπλώματος επιπέδου D.D.S.

Στα τρία πρώτα χρόνια το πρόγραμμα σπουδών επιδιώκει τη θεωρητική κατάρτιση των φοιτητών και στα δύο τελευταία γίνεται η κλινική τους εκπαίδευση.


Η συγκεκριμένη σχολή έχει 166 μέλη διδακτικού προσωπικού. 
Ο αριθμός των φοιτητών είναι 574, εκ των οποίων 318 είναι άνδρες και 255 γυναίκες. Υπάρχουν και αλλοδαποί φοιτητές οι οποίοι αποτελούν το 5% του συνόλου των φοιτητών. Το ακαδημαϊκό έτος 1998-9 αποφοίτησαν 130 και  απονεμήθηκαν 7 Ph.D. διπλώματα.


Η εγγραφή ενός υποψήφιου φοιτητή μπορεί να γίνει μετά από επιτυχή συμμετοχή σε εθνικές εξετάσεις . Η πλήρης παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. Ακροατές ή άλλες ειδικές κατηγορίες φοιτητών δεν επιτρέπονται. 

Οι μετεγγραφές των φοιτητών από άλλες οδοντιατρικές σχολές μπορούν να γίνουν μετά από θετική γνωμοδότηση ειδικού συμβουλίου και ανάλογα με τις δυνατότητες εκπαίδευσης της κάθε σχολής.


Οι φοιτητές μπορούν να παρακολουθήσουν εκτός από τα οδοντιατρικά και άλλα μαθήματα το περιεχόμενο των οποίων έχει εγκριθεί από τη σύγκλητο του πανεπιστημίου και αφορούν την τουρκική γλώσσα, ξένες γλώσσες, τις αρχές του Ατατούρκ, την ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας, αθλητικές δραστηριότητες και καλές τέχνες.


Το πέρασμα όλων των μαθημάτων είναι προϋπόθεση για τη συνέχιση της φοίτησης στο επόμενο έτος. Η αποτυχία σε ένα μάθημα συνιστά συνολική αποτυχία για το συγκεκριμένο έτος.


Η γενική εμφάνιση και το ντύσιμο των φοιτητών θα πρέπει να είναι σύμφωνο με τον κανονισμό της σχολής και το κύρος του οδοντιατρικού επαγγέλματος.


Οι φοιτητές θα πρέπει να καταβάλουν τα δίδακτρά τους τα οποία για τα τρία πρώτα χρόνια περιλαμβάνουν τα αναλώσιμα υλικά που χρειάζονται για την εργαστηριακή τους άσκηση, ενώ για τα δύο τελευταία χρόνια ένα μέρος των εξόδων τους τα καλύπτει η σχολή.

Η οδοντιατρική σχολή δέχεται ασθενείς για την κλινική άσκηση των φοιτητών οι οποίοι ανέρχονται σε 30.000 περίπου ετησίως.Υπάρχουν 7 τμήματα : Η Στοματική Χειρουργική, η Επανορθωτική Οδοντιατρική ( Οδοντική Χειρουργική & Ενδοδοντία ), η Διαγνωστική Στόματος, η Ακτινολογία, η Παιδοδοντία, η Περιοδοντολογία, η Προσθετική και η Ορθοδοντική.

next page

top
copyright Odontiatriki.gr 2000-2002