Οδοντιατρική Σύννεφα
Κοινωνικά
Μοιραστείτε πληροφορίες ζωής και ενδιαφέροντα
Εγγραφή στον κατάλογο
Εγγραφείτε στους καταλόγους της Οδοντιατρικής εάν έχετε email, site, blog, facebook, myspace, etc..
Συνεργασίες
Το περιεχόμενο της τοποθεσίας μας οφείλεται σε συνεργασίες με συναδέλφους από όλη την Ελλάδα
Φωτο-αγγελίες
Δημοσιεύστε τις αγγελίες σας με κατατοπιστικές φωτογραφίες δωρεάν
Αναφορά διαδικτύου
Ενημερώστε μας για ότι ενδιαφέρον συναντάτε στο διαδίκτυο
Δημοσίευση φωτογραφιών
Μάθετε πως μπορείτε να μας στείλετε φωτογραφίες
Windows Live
Μιλήστε μας στο Windows Live Messenger
Microsites οδοντιάτρων
Μικρές δικτυακές παρουσιάσεις οδοντιάτρων
Ακρόπολη
7ήμερη αποχή δικηγόρων, λόγω της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου
ΔΣΑ Να ξεκινήσουμε από το αυτονόητο, ότι είναι απόλυτα καταδικαστέα η δολοφονία ενός ανθρώπου. Εμείς θέλουμε να εστιάσουμε και να σχολιάσουμε κάτι άλλο. Την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για επταήμερη αποχή, εξαιτίας αυτού του θλιβερού γεγονότος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου, η αποχή αποφασίσθηκε "ως ελάχιστη ένδειξη πένθους", "αλλά και ως ελάχιστη αντίδραση κατά της τυφλής δολοφονικής βίας στους ασκούντες το δικηγορικό λειτούργημα".

Κατ' αρχήν δύο παρατηρήσεις. Η δολοφονική βία δεν ήταν τυφλή, δηλαδή δεν άρχισε κάποιος να πυροβολεί μέσα στο πλήθος, αδιακρίτως. Ήταν απόλυτα στοχευμένη και αφορούσε ένα συγκεκριμένο δικηγορικό λειτουργό και όχι το σύνολο όσων ασκούν τη δικηγορία.

Τώρα όσον αφορά τις 7 ημέρες αποχής των δικηγόρων, δεν θυμόμαστε να υπάρχει ανάλογο προηγούμενο, σε οποιονδήποτε άλλο επαγγελματικό κλάδο, να αποφασίσει δηλαδή μετά από τη δολοφονία ενός μέλους του, ως τρόπο αντίδρασης, την πολυήμερη απεργία.

Σε ανάλογη περίπτωση, τότε που ο οδοντιατρικός κόσμος είχε παγώσει από τη δολοφονία του Τάσου Κατέχη, Επίκουρου Καθηγητή της Περιοδοντολογίας ΕΚΠΑ, κανείς από τον χώρο της Οδοντιατρικής δεν υποστήριξε ότι η δολοφονία στρεφόταν κατά του συνόλου των οδοντιάτρων, ούτε έκλεισαν τα οδοντιατρεία για μία εβδομάδα.

Οι δικηγόροι με σχετική ευκολία έχουν αποφασίσει και άλλες φορές στο παρελθόν ακόμα και πολύμηνες απεργίες, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην παθογένεια της υπερβολικής καθυστέρησης απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, ίσως γιατί είναι ο επαγγελματικός κλάδος του οποίου οι αποφάσεις συχνότερα έχουν και πολιτικά κίνητρα.

Τελικά αυτή η απεργία-διαμαρτυρία έναντι ποίου στρέφεται; Της κυβέρνησης, των αυτουργών της δολοφονίας, της κοινωνίας; Το γεγονός ότι στην ανακοίνωση του ΔΣΑ δεν γίνεται καμία αναφορά στους πελάτες τους, αυτούς που θα δουν την εκδίκαση των υποθέσεών τους να αναβάλλεται για μήνες (πιθανόν για πολλοστή φορά), πιστοποιεί ότι είναι οι τελευταίοι για τους οποίους πραγματικά νοιάζονται όταν παίρνουν ανάλογες αποφάσεις.
Evernote - OneNote (εφαρμογές σημειώσεων)
Evernote Το OneNote της Microsoft και το Evernote είναι τα πιο γνωστά προγράμματα για να κρατούμε οργανωμένες σημειώσεις.

Για να ανακαλύψει ο χρήστης αυτό που του ταιριάζει καλύτερα θα πρέπει να τα δοκιμάσει. Το μεν Evernote προσφέρει το βασικό του πακέτο δωρεάν, το δε OneNote προσφέρει ένα μήνα δωρεάν για δοκιμή ή εντελώς δωρεάν μία περιορισμένη εκδοχή του προγράμματος.

Αν δεν θέλετε να μπείτε στη διαδικασία να δοκιμάσετε τα δύο προγράμματα, μπορείτε να δείτε την παρουσίασή τους σε πολλά βίντεο στο YouTube, για να σχηματίσετε γνώμη.

Προσωπικά, όταν ξεκίνησα να κρατώ σημειώσεις δεν πίστευα ότι στην πορεία θα γινόταν για μένα τόσο απαραίτητο και αναντικατάστατο, το να κρατώ οργανωμένες σημειώσεις για τα πάντα. Για τα οικονομικά, τους λογαριασμούς, τις αγορές, την εφορία, το αυτοκίνητο, τις επισκευές του σπιτιού, τον κήπο, τους υπολογιστές, τα passwords, τα τηλέφωνα, τις περιφερειακές συσκευές, τις βιντεοκάμερες και τις φωτογραφικές μηχανές με τον εξοπλισμό τους, τη μουσική, τον κινηματογράφο, τα ταξίδια, τη διασκέδαση ..

Κι όταν λέμε σημειώσεις, δεν εννοούμε απλώς μερικές γραμμές κειμένου. Εννοούμε, κείμενα, σχεδιαγράμματα, πίνακες, χρώματα, λίστες, φωτογραφίες, βίντεο, όλα οργανωμένα μέσα σε δεκάδες σημειωματάρια, με χιλιάδες σημειώσεις, στον υπολογιστή, στο κινητό, στον φορητό ή το τάμπλετ, μέσω cloud. Αν δεν έχετε δοκιμάσει να χρησιμοποιείτε ολοκληρωμένες εφαρμογές σημειώσεων, κάντε το, αξίζει τον κόπο. Το πιο πιθανό είναι ότι θα σας φανούν τόσο χρήσιμες, που θα σας γίνουν απαραίτητες.
Ποιός πρέπει να πληρώσει τα κόκκινα δάνεια;
Σπίτι Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες. Να προσδιορίσουμε τα όρια της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης και τα όρια της κοινής λογικής.

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν κόκκινα δάνεια υπάρχουν πολλές κατηγορίες δανειοληπτών, οι οποίες θα πρέπει να προσεγγιστούν με διαφορετικό τρόπο η κάθε μία. Για όσους έχουν να πληρώσουν και προσπαθούν να εμφανιστούν ότι ανήκουν στους αναξιοπαθούντες, η λύση είναι απλή. Να αναγκαστούν να πληρώσουν.

Όσοι έκαναν αλόγιστη διαχείριση των οικονομικών τους (το έκαναν και πριν από την κρίση, παίρνοντας κάθε λογής δάνειο και φορτώνοντας πολλές πιστωτικές κάρτες με ποσά που ξεπερνούσαν κατά πολύ τα εισοδήματά τους), να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Τον ανήμπορο τον βοηθάμε. Τον άσωτο, όχι.

Αυτοί που λόγω της κρίσης είδαν μισθούς, συντάξεις και εισοδήματα από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα να μειώνονται σημαντικά, θα πρέπει να τύχουν μέριμνας, με αναπροσαρμογή των δανείων τους με ευνοϊκότερους όρους. Να μοιραστεί η ζημιά ανάμεσα στην τράπεζα και τον δανειολήπτη.

Αυτοί που τα έχασαν όλα (έμειναν άνεργοι, έκλεισαν την επιχείρησή τους), να τύχουν της μέγιστης δυνατής μέριμνας, αλλά επειδή τα χρήματα που δανείστηκαν είναι κυρίως χρήματα των καταθετών, είναι παράλογο να λέγεται να τους χαριστούν. Αν κάποιος δανείστηκε 100.000 και έχει πληρώσει τις 20.000, τότε το σπίτι που μπήκε ως εγγύηση, να το πάρει η τράπεζα. Αν έχει πληρώσει τις 80.000 και χρωστάει τις 20.000 τότε τη ζημιά να την υποστεί η τράπεζα.
Είναι παθιασμένοι με την ενημέρωσή μας
tv Για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών ο λόγος, όπου γίνεται ο κακός χαμός.

Μπορεί το ΣτΕ να έχει αποφανθεί από το 2010 με την 3578 απόφαση της ολομέλειάς του, ότι "η επ΄ αόριστον ανοχή της λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι ιδρύθηκαν και λειτούργησαν παρανόμως, αντίκειται προς το Σύνταγμα", όμως όλα τα κανάλια έπαιζαν ασταμάτητα σποτάκια, με τη δική του αλήθεια το καθένα, στα οποία ορκιζόντουσαν σε ότι έχουν ιερό, ότι διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας εδώ και δεκαετίες, σε πείσμα της κοινής λογικής.

Φυσικά έκαναν τα πάντα για να μην γίνει ο διαγωνισμός, αλλά τελικά πάλι το ΣτΕ απέρριψε όλες τις αιτιάσεις τους και τα ασφαλιστικά μέτρα που ζήτησαν, αποφαινόμενο ότι "Προεχόντως επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν την ταχεία ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, για τη δημοπρασία χορήγησης των 4 αδειών".

Μα γιατί τέτοιο πάθος από μεγάλους επιχειρηματίες της χώρας, να μας ενημερώνουν;

Μα για το προφανές, για το οποίο έχουν μιλήσει πρώην πρωθυπουργοί, όπως ο Κώστας Καραμανλής, με την περιβόητη, αποδιδόμενη σε αυτόν, φράση, για μιντιάρχες νταβατζήδες της πολιτικής ή ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, που κατηγορούσε τα κανάλια της διαπλοκής, ότι θέλουν να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις, να εκβιάζουν, να χειραγωγούν και να θέλουν να διαφεντεύουν τη χώρα από το παρασκήνιο, γενόμενοι οι ίδιοι η πρώτη εξουσία στον τόπο, χρησιμοποιώντας τους πολιτικούς, ως υποχείριά τους.

Με την αδειοδότηση που γίνεται αυτές τις μέρες, ασφαλώς και δεν μπαίνει τέλος στη διαπλοκή και την παθογένεια που αυτή γεννά στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική μας ζωή, αλλά γίνεται ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Τουλάχιστον, να μην πληρώνουμε εμείς τα δάνεια των καναλιών, που δινόντουσαν με πολιτική παρέμβαση, χωρίς τραπεζικά κριτήρια και στη συνέχεια δεν εξυπηρετούνταν.

Και είναι και μία μικρή νίκης της δημοκρατίας. Τουλάχιστον τους πολιτικούς τους ψηφίζουμε και είμαστε άξιοι της μοίρας μας και των επιλογών μας. Τους επιχειρηματίες που θέλουν να τα συγκεντρώσουν όλα στα χέρια τους, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα και κινούμενους στο παρασκήνιο, αν δεν μπορούν να τους ελέγξουν οι θεσμοί, τότε ποιός;
Κάποιοι ξαναζεσταίνουν τον τέως Βασιλιά
Κωνσταντίνος Β' Τα προηγούμενα χρόνια, σπάνια έβλεπες στα μέσα ενημέρωσης θέματα που να προβάλουν την τέως βασιλική οικογένεια. Σταδιακά αυτό άλλαξε. Οι μικρές ειδήσεις πύκνωσαν, μεγάλωσαν, έγιναν αφιερώματα και προσφάτως είδαμε συνεντεύξεις που ευθέως προωθούν την επανεμφάνιση των τέως στα σημερινά πολιτικά πράγματα.

Πρώτο Θέμα, Έθνος, Βήμα, Παραπολιτικά, Σταρ, Σκάϊ, Newsit, Μακελειό, tLife, Newsbomb, Fthis, theToc, iefimerida... Το πολιτικό φάσμα των μέσων ενημέρωσης από το κέντρο ως την άκρα δεξιά. Από τους πιο σοβαρούς, μέχρι τους γραφικούς.

Όσο είχαμε τις προηγούμενες δεκαετίες εναλλαγή Πασόκ - Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση, ο θεσμός της βασιλείας για την Ελλάδα αντιμετωπιζόταν ως ένα σχεδόν άχρηστο, ξεπερασμένο κομμάτι του ιστορικού παρελθόντος της χώρας.

Με τα σημερινά δεδομένα, φαίνεται (να δούμε πως θα εξελιχθεί) να έχει δημιουργηθεί ένα νέο δίπολο εξουσίας και οι επόμενες κυβερνήσεις μάλλον θα έχουν άλλοτε ως κορμό τη Νέα Δημοκρατία και άλλοτε τον Σύριζα.

Αυτή η ελαφρά μετατόπιση του πολιτικού σκηνικού προς τα αριστερά (αν και λόγω μνημονίων η εφαρμοζόμενη πολιτική είναι κατά κύριο λόγω επιβεβλημένη από τους δανειστές), δημιουργεί κάποιες αβεβαιότητες και το κομμάτι της κοινωνίας και της οικονομίας που είχε βολευτεί με την προηγούμενη μοιρασιά εξουσίας και πλούτου, αναζητά τις όποιες εφεδρείες του κεντροδεξιού χώρου, ώστε να μην διακινδυνέψει να χάσει τα προνόμιά του. Όχι γιατί θα έρθει ο λαός στην εξουσία, όπως έλεγε παλιά ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά γιατί τούτοι οι κανούργιοι (οι Συριζαίοι), μπορεί να θελήσουν να προωθήσουν νέα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Δεν το λες και μια καλή εξέλιξη αυτό το τέως Βασιλικό ξαναζέσταμα. Έχουμε ήδη ένα πρώτο κακό με την είσοδο της Χρυσής Αυγής ως παράγοντα της πολιτικής ζωής, μην το δευτερώσουμε με τη νεκρανάσταση της Βασιλείας.. γιατί καλό είναι να αλλάζει ο λαός τις κυβερνήσεις ανάλογα με τις επιθυμίες του, αλλά το να ανακινούμε πάλι το Πολιτειακό ζήτημα (Δημοκρατία, Βασιλεία, Πραξικοπήματα) είναι ένα άκρως επικίνδυνο παιχνίδι για την ομαλή εξέλιξη του τόπου.

Φαίνεται ότι κάποιοι επιχειρηματίες και μέσα ενημέρωσης καταφεύγουν σε απεγνωσμένες κινήσεις, χωρίς πολιτικούς δισταγμούς.
Γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να διαβάσουμε τους όρους χρήσης;
Social Media Το Νορβηγικό Συμβούλιο Καταναλωτών χρονομέτρησε τους συμπατριώτες του την ώρα που διάβαζαν τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσης των 32 apps που έχει κατά μέσο όρο στο κινητό του κάθε Νορβηγός.

Μεταξύ των εφαρμογών ήσαν : Netflix, YouTube, Facebook, Skype, Instagram και Angry Birds. Το αποτέλεσμα ήταν να χρειαστούν πάνω από 30 ώρες (περίπου 4 εργάσιμες ημέρες).

Με αυτόν τον τρόπο οι Νορβηγοί θέλησαν να δείξουν στην πράξη, πόσο παράλογα μακροσκελείς είναι οι όροι χρήσης, αλλά και πέραν αυτού, πόσο δυσνόητοι και σε αρκετές περιπτώσεις καταχρηστικοί.

Αυτή η πρακτική των μεγάλων παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου, ωθεί τους καταναλωτές να αποδέχονται όρους χρήσης, χωρίς να τους διαβάσουν, παρόλο που καταλαβαίνουν ότι αυτή η συμπεριφορά είναι λανθασμένη. Ίσως γιατί εκτιμούν πως, λόγω της πολύ μεγάλης διάδοσης αυτών των υπηρεσιών, δεν θα υπάρχουν στους όρους τους σημεία και τέρατα και είναι διατεθειμένοι να πάρουν τα τυχόν υφιστάμενα μικρότερα ρίσκα.

Το Συμβούλιο καλεί τους παρόχους να γράφουν σύντομους και ξεκάθαρους όρους και να προχωρήσουν στην δημιουργία κάποιων κοινών standards, για να μπορούν οι χρήστες να κάνουν σωστές επιλογές, μετά από καλή πληροφόρηση. ( Πηγή : BBC 25/5/2016 )
Σε τί χρησιμεύει η ιστοσελίδα "Κοινότητα" ;
Απορία Η ιδέα ήταν ότι χρειαζόταν ένας χώρος, ο οποίος θα φιλοξενούσε όλα τα υπόλοιπα θέματα που δεν έχουν σχέση με την Οδοντιατρική. Ότι έχει σχέση με την Οδοντιατρική να δημοσιεύεται στην αρχική μας σελίδα και όλα τα υπόλοιπα εδώ, στη σελίδα των συναδέλφων.

Στην αρχική σύλληψη το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας θα το γράφατε εσείς, οι συνάδελφοι επισκέπτες. Με σχόλια, μικρά κείμενα, εικόνες και βίντεο που θα γράφατε ή θα διαλέγατε από το διαδίκτυο, για να θίξετε ένα θέμα που τράβηξε το ενδιαφέρον σας ή θα θέλατε να το σχολιάσετε. Σαν καταχώριση σε Facebook, Twitter και Instagram μαζί.

Άλλωστε κάτι σας χρωστούσαμε, από πλευράς συμμετοχής, αφού δεν σας παρέχουμε φόρουμ συζητήσεων ή δυνατότητα σχολιασμού των θεμάτων μας.

Τελικά μάλλον εμείς περιμέναμε εσάς, εσείς περιμένατε εμάς και ο χώρος αυτός έμεινε αναξιοποίητος. Ε, ήρθε ο καιρός να κάνουμε κάτι γι' αυτό.
Ο χάρτης χρήσης του διαδικτύου
Internet use map

Αυτός ο χάρτης απεικονίζει τη χρήση του διαδικτύου κατά τη διάρκεια ενός 5ώρου περίπου, στις 2 Αυγούστου 2014 και φτιάχτηκε από τον John Matherly, ιδρυτή του Shodan, μιας μηχανής αναζήτησης για τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο.

Ο Matherly συνέλεξε τα στοιχεία στέλνοντας ping requests σε κάθε IP του διαδικτύου (φανταστείτε το ping σαν την αποστολή σε κάθε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, της ερώτησης : Είσαι εκεί;). Συγκεντρώνοντας λοιπόν όλες τις θετικές απαντήσεις που πήρε στη διάρκεια 5 περίπου ωρών, ο Matherly χαρτογράφησε τα αποτελέσματα.

Για να ερμηνεύσετε σωστά τον χάρτη, αναλογιστείτε ότι ανάλογα με το ποιές ήσαν οι ώρες καταγραφής, σε άλλες γεωγραφικές ζώνες ήταν πρωί, σε άλλες μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ, προχωρημένη νύχτα. ( Πηγή : gizmodo.com )
Είναι κρίμα να μην εκμεταλλευθούμε την κρίση
Βουλή των Ελλήνων Η οικονομική κρίση που περνάμε, δηλαδή η ελεγχόμενη χρεοκοπία μας, έχει πλήξει το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας, αλλά όχι όλους.

Είναι κρίμα πάντως που τόσοι πολλοί πολίτες αυτής της χώρας έχασαν εισοδήματα, δικαιώματα, κοινωνική στήριξη, προοπτική, ελπίδα και τελικά, όπως δείχνουν τα πράγματα, όλες αυτές οι θυσίες δεν θα συνοδευτούν από την εξυγίανση του πολιτικού μας συστήματος.

Στην Ελλάδα θα αλλάξουν πολλά και κάποια στιγμή η οικονομία και η κοινωνία θα μπουν ξανά σε κύκλο ανάπτυξης, χωρίς όμως να έχουμε θεραπεύσει την βασική παθογένεια που μας οδήγησε στην χρεοκοπία, τον αδίστακτο αριβισμό ενός άκρως διεφθαρμένου και ανίκανου πολιτικού συστήματος.

Τα πρόσωπα και τα κόμματα μπορεί να αλλάξουν ή να φτιασιδωθούν, αλλά δυστυχώς εμείς οι Έλληνες δεν αντιλαμβανόμαστε (και όσοι το αντιλαμβάνονται, δεν μπορούν να το επιβάλουν), ότι η βασική μεταρρύθμιση που χρειάζεται ο τόπος μας δεν είναι να αλλάξουμε τα πρόσωπα ή να εναλλάξουμε τα κόμματα, αλλά να αλλάξουμε τις αρχές, τις αξίες και τους κανόνες της πολιτικής ζωής.

Έτσι όπως βαδίζουμε, θα κάνουμε τα ίδια λάθη, ξανά και ξανά, θα βλέπουμε τους άλλους λαούς να προκόβουν κι εμείς ασθμαίνοντας θα προσπαθούμε να ακολουθήσουμε, θρέφοντας το τέρας που αγαπάμε.
Οι φωτογραφίες των HIV οροθετικών γυναικών
Prostitute Η απόφαση να δημοσιευτούν οι φωτογραφίες των οροθετικών στον ιό του Aids εκδιδόμενων γυναικών ήταν μία βάναυση επιλογή, που υιοθετήθηκε εύκολα αφού έθιγε κοινωνικά αδύναμους και απαξιωμένους πολίτες, όπως είναι οι πόρνες.

Διαπομπεύτηκαν λοιπόν οι ανεύθυνες γυναίκες αφού πωλούσαν το κορμί τους αδιαφορώντας για τη μετάδοση ενός πολύ σοβαρού νοσήματος στους ευκαιριακούς, επί χρήμασι στιγμιαίους σαρκικούς συντρόφους τους.

Τι υποκρισία όμως! Παρασχέθηκε απόλυτη ανωνυμία και προστασία στους ανεύθυνους πελάτες τους που πλήρωναν περισσότερα για να κάνουν έρωτα χωρίς προφύλαξη, ρίσκαραν την υγεία τους (δικαίωμά τους) και μετέφεραν τον ιό του Aids στις ανυποψίαστες γυναίκες ή συντρόφους τους.
Η άλλη Ελλάδα
Μάνος Κατράκης Θυμάμαι μία σκηνή από το Ταξίδι στα Κύθηρα. Την ακρόαση που γινόταν για να επιλέξουν τους ηθοποιούς της ταινίας και το "Εγώ είμαι" που ξεστόμισε ο Μάνος Κατράκης με τη φωνή του να τρεμοπαίζει από το βάρος της μνήμης και το λυγμό μιας κατατρεγμένης ζωής που πλησίαζε στο τέλος της.

Σε πλήρη αντίστιξη με την εποχή του υπερπληθωρισμού των λέξεων δίχως νόημα και της στάσης ζωής δίχως ανθρώπινα ιδεώδη.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος υπήρξε ένας μεγάλος δημιουργικός έλληνας, από την άλλη Ελλάδα, την οραματική, την εξοβελισμένη σε ένα παράλληλο σύμπαν, από την Ελλάδα του ξεπεσμού και της τιποτοκρατίας.
English Wikipedia anti-SOPA blackout
Wikimedia Today (January 16, 2012), the Wikipedia community announced its decision to black out the English-language Wikipedia for 24 hours, worldwide, beginning at 05:00 UTC on Wednesday, January 18 (you can read the statement from the Wikimedia Foundation here).

The blackout is a protest against proposed legislation in the United States—the Stop Online Piracy Act (SOPA) in the U.S. House of Representatives, and the PROTECTIP Act (PIPA) in the U.S. Senate—that, if passed, would seriously damage the free and open Internet, including Wikipedia.
Οι φίλοι μας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Facebook Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι δημοφιλή, αλλά όχι αθώα. Προφανώς μέσω της εξυπηρέτησης των αναγκών δικτύωσης των χρηστών τους, προσπαθούν να ικανοποιήσουν πρωτίστως τα δικά τους συμφέροντα, αφού δεν είναι οργανισμοί φιλανθρωπίας, αλλά εμπορικά μέσα. Κι επειδή τυγχάνει να μην σέβονται ούτε τους εμπορικούς κανόνες, αρκετές φορές έρχονται σε σύγκρουση με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Προσφάτως είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση πως η Ευρωπαία Επίτροπος Δικαιοσύνης, Βίβιαν Ρέντινγκ, έχει εξοργιστεί με το γεγονός ότι το Facebook όχι μόνο μεταπωλεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του σε διαφημιστές, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, αλλά επιπλέον τα διατηρεί αποθηκευμένα ακόμα και όταν οι χρήστες διαγράφουν το προφίλ τους από την υπηρεσία.

Η ευρωπαία επίτροπος θα παρουσιάσει τον Ιανουάριο του 2012 Οδηγία Προστασίας Δεδομένων των χρηστών, ώστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να γίνουν πιο διαφανή και να γνωστοποιούν στους χρήστες τους ποια δεδομένα τους συλλέγονται, υφίστανται επεξεργασία και για ποιο σκοπό.
I told you, I was trouble..
Amy Winehouse
Il y a longtemps que je t'aime (2008)
Kristin Scott ThomasThe presence of Kristin Scott Thomas in this literate French movie by Philippe Claudel is so powerfully distinctive that it's as if Claudel has not merely written the lead role for her, but extrapolated his film's entire narrative structure from Scott Thomas's personality.

Her formidable bilingual presence, her beauty - elegant and drawn in early middle age - her air of hypersensitive awareness of all the tiny absurdities and indignities with which she is surrounded, coupled with a drolly lenient reticence: it all creates an intelligent, observant drama about dislocation, fragility and the inner pain of unshakeable memories ( Guardian).
Το Παρίσι του 1900 στην Εθνική Πινακοθήκη
Paris 1900Η Εθνική Πινακοθήκη φιλοξενεί ως τις 28 Φεβρουαρίου 2011 την έκθεση 'Παρίσι 1900. Art Nouveau et Modernisme - Θησαυροί από το Petit Palais, Μουσείο Καλών Τεχνών της Πόλης του Παρισιού'.

Τα 200 περίπου εκθέματα από τη Belle Epoque της γαλλικής πρωτεύουσας έχουν οργανωθεί σε 11 θεματικές ενότητες.

Ανάμεσά τους, έργα ζωγραφικής από την αστική και βιοποριστική ζωή της πόλης, βάζα και έπιπλα δημιουργών της art nouveau, λιθογραφίες, σχέδια για κοσμήματα, χαρακτικά και καλλιτεχνικές αφίσες της περιόδου 1880-1914. Η έκθεση συνοδεύεται από δίγλωσσο (ελληνικά-γαλλικά) κατάλογο 328 σελίδων.
Ο Firefox ξεπέρασε τον Explorer στην Ευρώπη
FirefoxΣύμφωνα με τα στοιχεία της StatCounter, οι χρήστες που χρησιμοποιούσαν τον Δεκέμβριο του 2010 στην Ευρώπη τον Firefox, ξεπέρασαν με ποσοστό 38,11% για πρώτη φορά αυτούς που χρησιμοποιούσαν τον Internet Explorer (37,52%).

Οι browsers, όπως είναι φυσικό, είναι κάτι παραπάνω από ακρογωνιαίος λίθος του web και ο ανταγωνισμός μεταξύ των μεγάλων εταιρειών για την κυριαρχία στην παγκόσμια αγορά είναι τόσο έντονος και διαρκής που, ίσως με κάποια δόση υπερβολής, έχει χαρακτηριστεί από τα πρώτα χρόνια, ως ο 'πόλεμος των browsers'.

Η επιλογή του browser είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα προτίμησης και συνήθειας. Ωστόσο υπάρχουν διαφορές που γίνονται πιο εμφανείς όσο μετακινούμαστε από τις ανάγκες του απλού περιστασιακού χρήστη προς τις ανάγκες των συστηματικών εξειδικευμένων χρηστών και των επαγγελματιών του web.

Η συμβουλή μας είναι να έχετε στους υπολογιστές σας εγκατεστημένους τους 3 σημαντικότερους browsers κάθε περιόδου. Αυτή τη στιγμή, τους Firefox, Explorer και Chrome. Δοκιμάστε τους, χρησιμοποιείστε αυτόν που σας αρέσει περισσότερο και περιστασιακά τους υπόλοιπους. Με τις συνεχείς εκδόσεις τους, το πιο πιθανό είναι ότι κάποια στιγμή, κάποιος που τώρα χρησιμοποιείτε περιστασιακά, θα σας αλλάξει τη γνώμη και θα κερδίσει την προτίμησή σας. Αυτό δείχνει η εξέλιξη και η στατιστική.
Η υποδοχή του επίγειου ψηφιακού σήματος στην Αττική
Set top boxΗ έλευση του ψηφιακού σήματος στην Αττική (για την ακρίβεια σε τμήμα της Αττικής) αναγκάζει τους περισσότερους κατοίκους να προμηθευτούν αποκωδικοποιητές του σήματος mpeg4.

Το δημοσίευμα που ακολουθεί είναι στην ουσία αφήγηση μίας αγοραστικής περιπέτειας ενός αποκωδικοποιητή mpeg4, από γνωστή αλυσίδα καταστημάτων.

Επειδή αυτή την περίοδο οι πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο για αυτές τις συσκευές, από καταναλωτές που ήδη τις χρησιμοποιούν, είναι ελάχιστες, είπαμε να μοιραστούμε τη δική μας εμπειρία και να βοηθήσουμε, όπως κι εμείς έχουμε βοηθηθεί κατ' επανάληψη από άλλους καταναλωτές πριν από αγορές.
Το διαδίκτυο στη δεύτερη θέση των μέσων ενημέρωσης (ΗΠΑ)
ΔιαδίκτυοΚανένας γνώστης των δυνατοτήτων του διαδικτύου δεν αμφέβαλε για το πόσο δυναμική θα ήταν η ανάπτυξή του, έστω κι αν στη χώρα μας τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του παγκόσμιου ιστού θεωρήθηκε από τον περισσότερο κόσμο ως ένα περιθωριακό μέσο, χωρίς προοπτική να διαδραματίσει αξιόλογο ρόλο στην ενημέρωση, την οικονομία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την κοινωνική ζωή του τόπου.

Στις ΗΠΑ που είναι ο προπομπός των μηνυμάτων της εξέλιξης του διαδικτύου, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το κέντρο ερευνών Pew και διαβάσαμε στις 2 Μαρτίου 2010 στο in.gr, προέκυψε ότι στην πρώτη θέση των μέσων ενημέρωσης των αμερικανών πολιτών βρίσκεται η τηλεόραση (τα τοπικά κανάλια είχαν το προβάδισμα με ποσοστό προτίμησης 78% και λίγο πιο πίσω βρίσκονταν τα κανάλια εθνικής εμβέλειας με 73%) και πίσω από την τηλεόραση, στη δεύτερη θέση με ποσοστό 61% βρέθηκε το διαδίκτυο.

Στις επόμενες θέσεις ακολουθούσαν το ραδιόφωνο με 54%, οι τοπικές εφημερίδες με 50% και οι παναμερικανιής κυκλοφορία εφημερίδες με 17%.
Google - Merdoch :  X
GoogleΗ διαμάχη των οργανισμών μέσων ενημέρωσης (κυρίως της News Corp. συμφερόντων Rupert Merdoch) με τη Google κατέληξε σε έναν συμβιβασμό σε ότι αφορά την πρόσβαση του κοινού μέσω της Google στο ειδησεογραφικό περιεχόμενο των οργανισμών μέσων ενημέρωσης.

Έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν ότι δημιουργείται ένα ρεύμα στο διαδίκτυο περιορισμού της ελεύθερης (δωρεάν) πρόσβασης σε κάθε είδους περιεχομένο και υπηρεσίες και της εμφάνισης περισσότερων ιστοσελίδων με πρόσβαση έναντι συνδρομής.

Όπως δήλωσε ο R. Merdoch, "H υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας ειδησεογραφία δεν προσφέρεται δωρεάν. Το παλαιό μοντέλο εσόδων που βασιζόταν μόνο στη διαφήμιση είναι νεκρό. Στο νέο επιχειρηματικό μοντέλο, θα χρεώνουμε τους καταναλωτές για τις ειδήσεις που παρέχουμε στους ειδησεογραφικούς διαδικτυακούς τόπους μας."
Όχι άλλο (DSL) κάρβουνο..
Οπτικές ίνεςΑυτόν τον καιρό κρίνεται η επόμενη τεχνολογία networking που θα έχουμε στη διάθεσή μας στο άμεσο μέλλον. VDSL ή FTTH.

Ο ΟΤΕ διαθέτει σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, με λεπτά χάλκινα καλώδια που εξυπηρετούν εκτός των άλλων και τις υπηρεσίες του ADSL με ονομαστικές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων μέχρι 24 Mbps.

Αν επιλεγεί ως η επόμενη τεχνολογία το VDSL (Very high bitrate DSL), τότε μπορούμε να προσδοκούμε αύξηση της ταχύτητας από τα 24 στα 52 Mbps. Αυτή είναι η φτηνή λύση για τον ΟΤΕ(δεν χρειάζεται να κάνει μεγάλες επενδύσεις αφού και αυτή στηρίζεται στο δίκτυο των ήδη υπαρχόντων χάλκινων καλωδίων) και γι αυτό την προτιμά.

Η άλλη λύση είναι να αναπτυχθεί τηλεπικοινωνιακό δίκτυο οπτικών ινών FTTH (Fiber To The Home). Ασφαλώς θα χρειαστεί να γίνουν πολύ μεγαλύτερες επενδύσεις, αλλά θα είναι ένα ουσιαστικό βήμα προς τα εμπρός, αφού οι ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων που θα απολαμβάνουμε θα είναι της τάξεως των 2,5 Gbps για download και 1,2 Gbps για upload.

Με το VDSL η μέγιστη ταχύτητα θα είναι διπλάσια (x2) της σημερινής. Με το FTTH η μέγιστη ταχύτητα θα είναι εκατονταπλάσια της σημερινής (x100). Η πρώτη λύση είναι ημίμετρο, κάτι σαν την προσπάθεια που έγινε στο παρελθόν, να μας επιβάλουν το ISDN, όταν όλη η Ευρώπη έβαζε ADSL. Η δεύτερη λύση συνιστά ουσιαστική εξέλιξη.

Παρά το ότι το δίκτυο οπτικών ινών είναι η καλύτερη επιλογή για εμάς τους χρήστες, είναι πολύ πιθανό να προτιμηθεί το VDSL (το βήμα σημειωτόν) επειδή έχει καλύτερη σχέση απόδοσης επενδύσεων/κέρδους για τον ΟΤΕ, αν και θα αποτελέσει τροχοπέδη για τη γρήγορη πρόοδο της χώρας στον τομέα του networking.
Συμβουλές κώδικα για λίστες
My left wing Η δημοσίευση επιστημονικών κειμένων σε ιστοσελίδες είναι λίγο δυσκολότερη από τη δημοσίευση ενός απλού κειμένου, επειδή προϋποθέτει ορισμένες γνώσεις της γλώσσας ιστού html και των φύλλων μορφοποίησης css, που είναι φυσικό να μην γνωρίζουν οι περισσότεροι.

Ένα από τα στοιχεία μορφοποίησης κειμένου που συχνά χρησιμοποιείται στα επιστημονικά άρθρα είναι η απαρίθμηση με λίστες, αριθμητικές ή αλφαβητικές.

Επειδή συνάδελφος που θέλει να φτιάξει ένα ιστολόγιο στο Wordpress ζήτησε τη βοήθειά μας για το συγκεκριμένο θέμα, δημοσιεύσαμε εκεί ένα άρθρο το οποίο θέτουμε υπόψη σας, σε περίπτωση που φανεί και σε κάποιους από εσάς, χρήσιμο στο μέλλον.
 
 Ημερολόγιο
18ος Χρόνος
Η τοποθεσία μας ξεκίνησε το ταξίδι της στον ιστό το Νοέμβριο του 2000
Διάκριση
Η Οδοντιατρική εείναι μακράν ο δημοφιλέστερος προορισμός ενημέρωσης στην Ελληνική Οδοντιατρική (Alexa)
Ανοιχτά έγγραφα
Τα επιστημονικά μας άρθρα υπόκεινται σε διαρκή βελτίωση από τους συναδέλφους
Αγγλικά κείμενα
Μπορείτε να δημοσιεύετε κείμενα στα Αγγλικά
Εγγραφή εργαστηρίων
Δημιουργία καταλόγου εργαστηρίων
24 ώρες
Η τοποθεσία διανυκτερεύει..
© Copyright : Odontiatriki.gr 2000-2018
All rights reserved. No part of this website may be reproduced, in any form or by any means,
without permission in writing from the webmaster