Οδοντιατρική Σύννεφα
Εγγραφή στον κατάλογο
Εγγραφείτε στους καταλόγους της Οδοντιατρικής εάν έχετε email, site, blog, facebook, myspace, twitter, etc..
Καταχώριση στον χάρτη
Καταχωρίστε το ιατρείο σας στον χάρτη της χώρας με τις θέσεις των οδοντιατρείων
Δημοσίευση αγγελίας
Δημοσιεύστε τις αγγελίες σας με κατατοπιστικές φωτογραφίες
Συνεργασίες
Το περιεχόμενο της τοποθεσίας μας οφείλεται σε συνεργασίες με συναδέλφους από όλη την Ελλάδα
Αναφορά διαδικτύου
Ενημερώστε μας για ότι ενδιαφέρον συναντάτε στο διαδίκτυο
Δημοσίευση φωτογραφιών
Μάθετε πώς μπορείτε να μας στείλετε φωτογραφίες
Windows Live
Μιλήστε μας στο Windows Live Messenger
Microsites οδοντιάτρων
Μικρές δικτυακές παρουσιάσεις οδοντιάτρων
Οδοντιατρικό λεξικό
Project για τη δημιουργία ενός οδοντιατρικού λεξικού
Κοινωνία, πολιτική, τέχνες, ενδιαφέροντα
Η ζωή πέρα από την Οδοντιατρική
Τα απαράδεκτα δακρυγόνα και η πολιτική όραση Πατούλη
ΙΣΑ Τη Δευτέρα 21η Ιανουαρίου 2019, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών, για τη χρήση επικίνδυνων χημικών ουσιών, από τις Δυνάμεις Δημόσιας Τάξης, στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία της Κυριακής 20ης Ιανουαρίου 2019.
Μακάρι ο ιατρικός κόσμος σύσσωμος να αντιτίθεται στη χρήση επικίνδυνων για τον άνθρωπο και το περιβάλλον χημικών ουσιών, για όλων των ειδών τις διαδηλώσεις πολιτών και όχι επιλεκτικά.
Η αντίδραση Πατούλη/ΙΣΑ δεν αναφέρεται πουθενά και δεν καταδικάζει τους κατά τα φαινόμενα (και δημοσιογραφικές πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ) ακροδεξιούς που προκάλεσαν τις συμπλοκές στα σκαλιά δεξιά και αριστερά του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, καθώς και στη συμβολή Αμαλίας και Βασ. Σοφίας.
Το οπτικό υλικό από τα επεισόδια δείχνει τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών στα σημεία που εξελίσσοντο οι σώμα με σώμα συμπλοκές και σε καμία περίπτωση απευθείας στον κύριο όγκο των φιλειρηνικών διαδηλωτών.
Μπορεί τα κόμματα, κατά καιρούς, για τους δικούς τους λόγους, να θέλουν να εξάψουν τα πάθη ή να θεωρούν ότι η "λελογισμένη" χρήση έντασης και πολιτικής βίας, στον δημόσιο λόγο και τις συμπεριφορές, τα εξυπηρετεί. Εμείς όμως, οι πολίτες, οφείλουμε να μην τα ακολουθήσουμε σε αυτό, αλλά να διατηρήσουμε τη νηφαλιότητά μας και την κρίση μας καθαρή, για να προστατεύσουμε τη δημοκρατική μας ομαλότητα.
upload Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 19:20
Black Friday με λίγο γκρίζο
Black Friday Στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει υιοθετηθεί η εκπτωτική μέρα Black Friday, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα.
Δυστυχώς αυτή η προσαρμογή είναι προς το χειρότερο, για εμάς τους καταναλωτές, με σημαντικότερο μελανό σημείο την παραπλάνηση, για όσους δεν κάνουν μία, έστω υποτυπώδη, έρευνα των τιμών πριν αγοράσουν. Σας παραθέτουμε ένα παράδειγμα, για να είστε προσεκτικοί.
Το παράδειγμά μας αφορά έναν φούρνο μικροκυμάτων Samsung (MG23F301TAS). Η μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Kotsovolos, μέλος του ευρωπαϊκού ομίλου Dixons Carphone, το είχε προ Black Friday στα 149,90€ και με τιμή Black Friday στα 108,90€. Όπως μας πληροφορεί η Εταιρεία έχουμε όφελος 41€.
Αν όμως κάνετε μία αναζήτηση τιμών στην πλατφόρμα Skroutz.gr, θα διαπιστώσετε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο πωλείται σε άλλα καταστήματα από 86€. Δηλαδή η υποτιθέμενα πολύ δελεαστική Black Friday τιμή της μεγάλης αλυσίδας, ακόμα και μετά την έκπτωση, είναι 26% πιο ακριβή από τις συνηθισμένες τιμές άλλων καταστημάτων.
Για του λόγου το αληθές δείτε τα 2 print screens από Kotsovolo και Skroutz.
Φυσικά και υπάρχουν στην αγορά πραγματικές εκπτώσεις, προσφορές και ευκαιρίες αγορών, αλλά το θέμα είναι να μην είμαστε εύπιστοι στις πομπώδεις διαφημιστικές προβολές, αλλά το τί και σε ποιό βαθμό είναι συμφέρον να το διαπιστώνουμε οι ίδιοι, κάνοντας διερεύνηση τιμών, ακόμα και την τελευταία στιγμή πριν αγοράσουμε. Ειδικά τώρα με το διαδίκτυο και τις διάφορες πλατφόρμες σύγκρισης τιμών αυτή η διαδικασία έχει γίνει πολύ πιο εύκολη.
upload Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 13:58
Το δίκιο των πνιγμένων
Φωτιά
Τον περασμένο Νοέμβριο, στις πλημμύρες της Μάνδρας, έχασαν τη ζωή τους 23 συνάνθρωποί μας. Τον Ιούλιο στις φωτιές στο Μάτι, σε μια δασική πυρκαγιά που δεν πρόκειται να ξεχάσουμε, κάηκαν περίπου 100. Στην πατρίδα μας χάνονται τα τελευταία χρόνια, πάνω από 400 άνθρωποι ετησίως από πνιγμό.
Δυστυχώς στον τόπο μας, οι 23 ψυχές της Μάνδρας και οι 100 στο Μάτι αξιολογήθηκαν σημαντικότερες από τις 400 που χάνονται στη θάλασσα.
Γιατί κόμματα και μέσα ενημέρωσης ενδιαφέρονται περισσότερο από τα ίδια τα γεγονότα, για την επικοινωνιακή και την πολιτική εκμετάλλευσή τους.
Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του ΚΕΕΛΠΝΟ, στην Ελλάδα, περισσότεροι από 400 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους από πνιγμό ετησίως τα τελευταία χρόνια. Η αναλογία αντρών / γυναικών είναι 3:1. Τα περισσότερα θύματα, πνίγονται σε απόσταση 10 μέτρων και σπανίως σε απόσταση μεγαλύτερη από 50 μέτρα από την στεριά. Οι πιο επικίνδυνες ώρες του 24ώρου, είναι οι μεσημεριανές.
Η ηλικιακή ομάδα με την μεγαλύτερη θνησιμότητα είναι άντρες 20-24 ετών. Άτομα υψηλού κινδύνου θεωρούνται τα μικρά παιδιά 0-5 ετών και οι ηλικιωμένοι, όσοι πραγματοποιούν ριψοκίνδυνη συμπεριφορά μέσα και γύρω από το νερό, όσοι δεν ξέρουν κολύμπι, όσοι γνωρίζουν μεν κολύμπι αλλά υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους, και όσοι καταναλώνουν αλκοόλ, ναρκωτικά.
Εμείς, ως πολίτες και ως κοινωνία, πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματά μας με ορθολογισμό. Να βλέπουμε καθαρά, να βάζουμε τις σωστές προτεραιότητες, να πιέζουμε με την κρίση μας και τη στάση μας το πολιτικό προσωπικό να βελτιωθεί. Να βλέπει την ουσία των προβλημάτων, να παίρνει σωστές αποφάσεις και να υλοποιεί δράσεις για την επίλυσή τους. Δεν μας ενδιαφέρουν οι επικοινωνιακοί πόλεμοι.
upload Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 18:02
There is something about this guy
Φωτιά
Το 'there is something about this guy' είναι φράση από σχόλιο στο YouTube. Είναι ενδιαφέρον και ευχάριστο να βλέπεις σχολιαστές από λατινική Αμερική, Ασία, Βαλκάνιους γείτονές μας, με δικά τους αστέρια στο τένις, να αγαπούν, να εγκωμιάζουν και να πιστεύουν στο λαμπρό μέλλον του Στέφανου Τσιτσιπά.
Είχα σκοπό να γράψω κάτι για τον Στέφανο από τις αρχές του καλοκαιριού, αλλά όλο το ανέβαλα. Έχουμε καιρό έλεγα, ας δούμε πώς θα τα πάει και στο επόμενο παιχνίδι. Κι από αναβολή, σε αναβολή, μας πρόλαβαν τα γεγονότα.
Στο Rogers Cup, στο Τορόντο, ο Τσιτσιπάς έχοντας ήδη αναρριχηθεί στην 27η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε διαδοχικά, μέσα σε μία εβδομάδα, 4 τενίστες που βρίσκονται στην πρώτη 10άδα. Τον Αυστριακό Dominic Thiem (8), τον Σέρβο Novak Djokovic (10), τον Γερμανό Alexander Zverev (3) και τον Νοτιο Αφρικανό Kevin Anderson (6).
Σε όλους μας αρέσει να βλέπουμε τους έλληνες αθλητές να έχουν επιτυχίες στο εξωτερικό, σε μεγάλες διοργανώσεις. Αλλά για κάποιους λόγους, ορισμένοι αθλητές έχουν κάτι το ξεχωριστό. Έναν αέρα, μία λάμψη, μία χάρη που τους κάνει ιδιαίτερα αγαπητούς σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
Ο Γιάννης στο NBA, η Κατερίνα στο επί κοντώ, ο Λευτέρης στους κρίκους.. Δεν είναι μόνο ότι είναι δικοί μας, αλλά είναι συναρπαστικό να τους βλέπεις να αγωνίζονται.
upload Δημοσιεύθηκε : Κυριακή 12 Αυγούστου 2018 13:22
Όταν τα ΜΜΕ παίρνουν φωτιά
Φωτιά
Όταν έχουμε μία μεγάλη φυσική καταστροφή, δοκιμάζεται ολόκληρη η κοινωνία. Όχι μόνο με την έννοια της απώλειας ανθρώπινων ζωών, περιουσιών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αλλά και με την έννοια της αξιολόγησης των επιδόσεών μας, ως κοινωνία, στις δύσκολες καταστάσεις.
Λυπάμαι που θα το πω, αλλά όταν έχουμε πολλά θύματα από πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς, ναυάγια, πτώση αεροπλάνων κλπ, μία από τις πρώτες σκέψεις που κάνω, είναι "Ωχ, πόσο θα μας ταλαιπωρήσουν τα μέσα ενημέρωσης τις επόμενες, πολλές μέρες".
Ως πολίτη, με ενοχλεί η απώλεια του μέτρου και της υπευθυνότητας, η επικοινωνιακή και πολιτική εκμετάλλευση, η διόγκωση, η επανάληψη, η υπερβολή.
Η ένταση στη φωνή, η νευρικότητα, η επιθετικότητα, η διάχυση κλίματος πανικού και συμφοράς σε ολόκληρη την κοινωνία, δεν είναι μία αυθόρμητη συμπεριφορά των επαγγελματιών της ενημέρωσης. Είναι μία συνειδητή, οργανωμένη παραγωγή του μέσου ενημέρωσης, που αισθάνεται ότι μέσω της καθήλωσης και της καθοδήγησης των συναισθημάτων και των σκέψεων του κοινού, εξυπηρετεί τις δικές του επιδιώξεις.
Διευρύνει το κοινό του, αυξάνει την επιρροή και τη διείσδυσή του στην κοινωνία, αποσπά μεγαλύτερο κομμάτι από τη διαφημιστική αγορά, προσελκύει κεφάλαια, βελτιώνει τους όρους πρόσβασής του στον τραπεζικό δανεισμό και πάνω από όλα, ενισχύει τη θέση του έναντι της πολιτικής εξουσίας.
upload Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018 22:52
Μειώθηκε η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, αυξήθηκε η ιδιωτική
2η Ματιά Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, εμφανίστηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ1 "Δεύτερη Ματιά", ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος, με αφορμή τη δημόσια συζήτηση που γίνεται γύρω από το σκάνδαλο Novartis.

Όπως ανέφερε ο κ. Λουράντος (το σχετικό απόσπασμα βίντεο από το web tv της ΕΡΤ, από το 1:45:48) , κατά τη διάρκεια των μνημονίων μειώθηκε όντως η δημόσια δαπάνη για τα φάρμακα, αλλά αυτό που αποσιωπάται είναι ότι αυξήθηκε σε μεγάλο βαθμό η ιδιωτική φαρμακευτική δαπάνη.

Αυτό έγινε με τρόπους όπως
  • Η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αγορά των φαρμάκων
  • Η επιβάρυνση των ασφαλισμένων με τη σημαντική διαφορά τιμής γενόσημου από το συνταγογραφούμενο ή το προτιμούμενο από τον ασφαλισμένο φάρμακο
  • Μεγάλος αριθμός φαρμάκων που στο παρελθόν συνταγογραφούντο, πλέον δεν συνταγογραφούνται
  • Η απελευθέρωση της τιμής των ΜΗΣΥΦΑ
Οι φαρμακευτικές εταιρείες στην προσπάθειά τους να αναπληρώσουν τη μείωση της κερδοφορίας τους από τις μειώσεις των τιμών των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, αυξάνουν ανεξέλεγκτα τις τιμές των ΜΗΣΥΦΑ, με παραδείγματα, όπως το Depon από τα 0,75€ στο 1€ (αύξηση 33%), τα αντιβηχικά από τα 4€ στα 8€ (αύξηση 100%), τα κολλύρια από τα 3€ στα 6€ (αύξηση 100%).

Επομένως, σύμφωνα με τον κ. Λουράντο, δεν θα πρέπει να επαίρονται οι υπουργοί Υγείας επειδή μείωσαν την δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, διότι ναι μεν μείωσαν την επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων και του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά στην πραγματικότητα μετακύλισαν αυτή τη δαπάνη απευθείας στους πολίτες.
upload Δημοσιεύθηκε : Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, 18:25
7ήμερη αποχή δικηγόρων, λόγω της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου
ΔΣΑ Να ξεκινήσουμε από το αυτονόητο, ότι είναι απόλυτα καταδικαστέα η δολοφονία ενός ανθρώπου. Εμείς θέλουμε να εστιάσουμε και να σχολιάσουμε κάτι άλλο. Την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για επταήμερη αποχή, εξαιτίας αυτού του θλιβερού γεγονότος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου, η αποχή αποφασίσθηκε "ως ελάχιστη ένδειξη πένθους", "αλλά και ως ελάχιστη αντίδραση κατά της τυφλής δολοφονικής βίας στους ασκούντες το δικηγορικό λειτούργημα".

Κατ' αρχήν δύο παρατηρήσεις. Η δολοφονική βία δεν ήταν τυφλή, δηλαδή δεν άρχισε κάποιος να πυροβολεί μέσα στο πλήθος, αδιακρίτως. Ήταν απόλυτα στοχευμένη και αφορούσε ένα συγκεκριμένο δικηγορικό λειτουργό και όχι το σύνολο όσων ασκούν τη δικηγορία.

Τώρα όσον αφορά τις 7 ημέρες αποχής των δικηγόρων, δεν θυμόμαστε να υπάρχει ανάλογο προηγούμενο, σε οποιονδήποτε άλλο επαγγελματικό κλάδο, να αποφασίσει δηλαδή μετά από τη δολοφονία ενός μέλους του, ως τρόπο αντίδρασης, την πολυήμερη απεργία.

Σε ανάλογη περίπτωση, τότε που ο οδοντιατρικός κόσμος είχε παγώσει από τη δολοφονία του Τάσου Κατέχη, Επίκουρου Καθηγητή της Περιοδοντολογίας ΕΚΠΑ, κανείς από τον χώρο της Οδοντιατρικής δεν υποστήριξε ότι η δολοφονία στρεφόταν κατά του συνόλου των οδοντιάτρων, ούτε έκλεισαν τα οδοντιατρεία για μία εβδομάδα.

Οι δικηγόροι με σχετική ευκολία έχουν αποφασίσει και άλλες φορές στο παρελθόν ακόμα και πολύμηνες απεργίες, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην παθογένεια της υπερβολικής καθυστέρησης απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, ίσως γιατί είναι ο επαγγελματικός κλάδος του οποίου οι αποφάσεις συχνότερα έχουν και πολιτικά κίνητρα.

Τελικά αυτή η απεργία-διαμαρτυρία έναντι ποίου στρέφεται; Της κυβέρνησης, των αυτουργών της δολοφονίας, της κοινωνίας; Το γεγονός ότι στην ανακοίνωση του ΔΣΑ δεν γίνεται καμία αναφορά στους πελάτες τους, αυτούς που θα δουν την εκδίκαση των υποθέσεών τους να αναβάλλεται για μήνες (πιθανόν για πολλοστή φορά), πιστοποιεί ότι είναι οι τελευταίοι για τους οποίους πραγματικά νοιάζονται όταν παίρνουν ανάλογες αποφάσεις.
Evernote - OneNote (εφαρμογές σημειώσεων)
Evernote Το OneNote της Microsoft και το Evernote είναι τα πιο γνωστά προγράμματα για να κρατούμε οργανωμένες σημειώσεις.

Για να ανακαλύψει ο χρήστης αυτό που του ταιριάζει καλύτερα θα πρέπει να τα δοκιμάσει. Το μεν Evernote προσφέρει το βασικό του πακέτο δωρεάν, το δε OneNote προσφέρει ένα μήνα δωρεάν για δοκιμή ή εντελώς δωρεάν μία περιορισμένη εκδοχή του προγράμματος.

Αν δεν θέλετε να μπείτε στη διαδικασία να δοκιμάσετε τα δύο προγράμματα, μπορείτε να δείτε την παρουσίασή τους σε πολλά βίντεο στο YouTube, για να σχηματίσετε γνώμη.

Προσωπικά, όταν ξεκίνησα να κρατώ σημειώσεις δεν πίστευα ότι στην πορεία θα γινόταν για μένα τόσο απαραίτητο και αναντικατάστατο, το να κρατώ οργανωμένες σημειώσεις για τα πάντα. Για τα οικονομικά, τους λογαριασμούς, τις αγορές, την εφορία, το αυτοκίνητο, τις επισκευές του σπιτιού, τον κήπο, τους υπολογιστές, τα passwords, τα τηλέφωνα, τις περιφερειακές συσκευές, τις βιντεοκάμερες και τις φωτογραφικές μηχανές με τον εξοπλισμό τους, τη μουσική, τον κινηματογράφο, τα ταξίδια, τη διασκέδαση ..

Κι όταν λέμε σημειώσεις, δεν εννοούμε απλώς μερικές γραμμές κειμένου. Εννοούμε, κείμενα, σχεδιαγράμματα, πίνακες, χρώματα, λίστες, φωτογραφίες, βίντεο, όλα οργανωμένα μέσα σε δεκάδες σημειωματάρια, με χιλιάδες σημειώσεις, στον υπολογιστή, στο κινητό, στον φορητό ή το τάμπλετ, μέσω cloud. Αν δεν έχετε δοκιμάσει να χρησιμοποιείτε ολοκληρωμένες εφαρμογές σημειώσεων, κάντε το, αξίζει τον κόπο. Το πιο πιθανό είναι ότι θα σας φανούν τόσο χρήσιμες, που θα σας γίνουν απαραίτητες.
Ποιός πρέπει να πληρώσει τα κόκκινα δάνεια;
Σπίτι Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες. Να προσδιορίσουμε τα όρια της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης και τα όρια της κοινής λογικής.

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν κόκκινα δάνεια υπάρχουν πολλές κατηγορίες δανειοληπτών, οι οποίες θα πρέπει να προσεγγιστούν με διαφορετικό τρόπο η κάθε μία. Για όσους έχουν να πληρώσουν και προσπαθούν να εμφανιστούν ότι ανήκουν στους αναξιοπαθούντες, η λύση είναι απλή. Να αναγκαστούν να πληρώσουν.

Όσοι έκαναν αλόγιστη διαχείριση των οικονομικών τους (το έκαναν και πριν από την κρίση, παίρνοντας κάθε λογής δάνειο και φορτώνοντας πολλές πιστωτικές κάρτες με ποσά που ξεπερνούσαν κατά πολύ τα εισοδήματά τους), να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Τον ανήμπορο τον βοηθάμε. Τον άσωτο, όχι.

Αυτοί που λόγω της κρίσης είδαν μισθούς, συντάξεις και εισοδήματα από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα να μειώνονται σημαντικά, θα πρέπει να τύχουν μέριμνας, με αναπροσαρμογή των δανείων τους με ευνοϊκότερους όρους. Να μοιραστεί η ζημιά ανάμεσα στην τράπεζα και τον δανειολήπτη.

Αυτοί που τα έχασαν όλα (έμειναν άνεργοι, έκλεισαν την επιχείρησή τους), να τύχουν της μέγιστης δυνατής μέριμνας, αλλά επειδή τα χρήματα που δανείστηκαν είναι κυρίως χρήματα των καταθετών, είναι παράλογο να λέγεται να τους χαριστούν. Αν κάποιος δανείστηκε 100.000 και έχει πληρώσει τις 20.000, τότε το σπίτι που μπήκε ως εγγύηση, να το πάρει η τράπεζα. Αν έχει πληρώσει τις 80.000 και χρωστάει τις 20.000 τότε τη ζημιά να την υποστεί η τράπεζα.
Είναι παθιασμένοι με την ενημέρωσή μας
tv Για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών ο λόγος, όπου γίνεται ο κακός χαμός.

Μπορεί το ΣτΕ να έχει αποφανθεί από το 2010 με την 3578 απόφαση της ολομέλειάς του, ότι "η επ΄ αόριστον ανοχή της λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι ιδρύθηκαν και λειτούργησαν παρανόμως, αντίκειται προς το Σύνταγμα", όμως όλα τα κανάλια έπαιζαν ασταμάτητα σποτάκια, με τη δική του αλήθεια το καθένα, στα οποία ορκιζόντουσαν σε ότι έχουν ιερό, ότι διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας εδώ και δεκαετίες, σε πείσμα της κοινής λογικής.

Φυσικά έκαναν τα πάντα για να μην γίνει ο διαγωνισμός, αλλά τελικά πάλι το ΣτΕ απέρριψε όλες τις αιτιάσεις τους και τα ασφαλιστικά μέτρα που ζήτησαν, αποφαινόμενο ότι "Προεχόντως επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν την ταχεία ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, για τη δημοπρασία χορήγησης των 4 αδειών".

Μα γιατί τέτοιο πάθος από μεγάλους επιχειρηματίες της χώρας, να μας ενημερώνουν;

Μα για το προφανές, για το οποίο έχουν μιλήσει πρώην πρωθυπουργοί, όπως ο Κώστας Καραμανλής, με την περιβόητη, αποδιδόμενη σε αυτόν, φράση, για μιντιάρχες νταβατζήδες της πολιτικής ή ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, που κατηγορούσε τα κανάλια της διαπλοκής, ότι θέλουν να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις, να εκβιάζουν, να χειραγωγούν και να θέλουν να διαφεντεύουν τη χώρα από το παρασκήνιο, γενόμενοι οι ίδιοι η πρώτη εξουσία στον τόπο, χρησιμοποιώντας τους πολιτικούς, ως υποχείριά τους.

Με την αδειοδότηση που γίνεται αυτές τις μέρες, ασφαλώς και δεν μπαίνει τέλος στη διαπλοκή και την παθογένεια που αυτή γεννά στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική μας ζωή, αλλά γίνεται ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Τουλάχιστον, να μην πληρώνουμε εμείς τα δάνεια των καναλιών, που δινόντουσαν με πολιτική παρέμβαση, χωρίς τραπεζικά κριτήρια και στη συνέχεια δεν εξυπηρετούνταν.

Και είναι και μία μικρή νίκης της δημοκρατίας. Τουλάχιστον τους πολιτικούς τους ψηφίζουμε και είμαστε άξιοι της μοίρας μας και των επιλογών μας. Τους επιχειρηματίες που θέλουν να τα συγκεντρώσουν όλα στα χέρια τους, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα και κινούμενους στο παρασκήνιο, αν δεν μπορούν να τους ελέγξουν οι θεσμοί, τότε ποιός;
Κάποιοι ξαναζεσταίνουν τον τέως Βασιλιά
Κωνσταντίνος Β' Τα προηγούμενα χρόνια, σπάνια έβλεπες στα μέσα ενημέρωσης θέματα που να προβάλουν την τέως βασιλική οικογένεια. Σταδιακά αυτό άλλαξε. Οι μικρές ειδήσεις πύκνωσαν, μεγάλωσαν, έγιναν αφιερώματα και προσφάτως είδαμε συνεντεύξεις που ευθέως προωθούν την επανεμφάνιση των τέως στα σημερινά πολιτικά πράγματα.

Πρώτο Θέμα, Έθνος, Βήμα, Παραπολιτικά, Σταρ, Σκάϊ, Newsit, Μακελειό, tLife, Newsbomb, Fthis, theToc, iefimerida... Το πολιτικό φάσμα των μέσων ενημέρωσης από το κέντρο ως την άκρα δεξιά. Από τους πιο σοβαρούς, μέχρι τους γραφικούς.

Όσο είχαμε τις προηγούμενες δεκαετίες εναλλαγή Πασόκ - Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση, ο θεσμός της βασιλείας για την Ελλάδα αντιμετωπιζόταν ως ένα σχεδόν άχρηστο, ξεπερασμένο κομμάτι του ιστορικού παρελθόντος της χώρας.

Με τα σημερινά δεδομένα, φαίνεται (να δούμε πως θα εξελιχθεί) να έχει δημιουργηθεί ένα νέο δίπολο εξουσίας και οι επόμενες κυβερνήσεις μάλλον θα έχουν άλλοτε ως κορμό τη Νέα Δημοκρατία και άλλοτε τον Σύριζα.

Αυτή η ελαφρά μετατόπιση του πολιτικού σκηνικού προς τα αριστερά (αν και λόγω μνημονίων η εφαρμοζόμενη πολιτική είναι κατά κύριο λόγω επιβεβλημένη από τους δανειστές), δημιουργεί κάποιες αβεβαιότητες και το κομμάτι της κοινωνίας και της οικονομίας που είχε βολευτεί με την προηγούμενη μοιρασιά εξουσίας και πλούτου, αναζητά τις όποιες εφεδρείες του κεντροδεξιού χώρου, ώστε να μην διακινδυνέψει να χάσει τα προνόμιά του. Όχι γιατί θα έρθει ο λαός στην εξουσία, όπως έλεγε παλιά ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά γιατί τούτοι οι κανούργιοι (οι Συριζαίοι), μπορεί να θελήσουν να προωθήσουν νέα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Δεν το λες και μια καλή εξέλιξη αυτό το τέως Βασιλικό ξαναζέσταμα. Έχουμε ήδη ένα πρώτο κακό με την είσοδο της Χρυσής Αυγής ως παράγοντα της πολιτικής ζωής, μην το δευτερώσουμε με τη νεκρανάσταση της Βασιλείας.. γιατί καλό είναι να αλλάζει ο λαός τις κυβερνήσεις ανάλογα με τις επιθυμίες του, αλλά το να ανακινούμε πάλι το Πολιτειακό ζήτημα (Δημοκρατία, Βασιλεία, Πραξικοπήματα) είναι ένα άκρως επικίνδυνο παιχνίδι για την ομαλή εξέλιξη του τόπου.

Φαίνεται ότι κάποιοι επιχειρηματίες και μέσα ενημέρωσης καταφεύγουν σε απεγνωσμένες κινήσεις, χωρίς πολιτικούς δισταγμούς.
Γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να διαβάσουμε τους όρους χρήσης;
Social Media Το Νορβηγικό Συμβούλιο Καταναλωτών χρονομέτρησε τους συμπατριώτες του την ώρα που διάβαζαν τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσης των 32 apps που έχει κατά μέσο όρο στο κινητό του κάθε Νορβηγός.

Μεταξύ των εφαρμογών ήσαν : Netflix, YouTube, Facebook, Skype, Instagram και Angry Birds. Το αποτέλεσμα ήταν να χρειαστούν πάνω από 30 ώρες (περίπου 4 εργάσιμες ημέρες).

Με αυτόν τον τρόπο οι Νορβηγοί θέλησαν να δείξουν στην πράξη, πόσο παράλογα μακροσκελείς είναι οι όροι χρήσης, αλλά και πέραν αυτού, πόσο δυσνόητοι και σε αρκετές περιπτώσεις καταχρηστικοί.

Αυτή η πρακτική των μεγάλων παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου, ωθεί τους καταναλωτές να αποδέχονται όρους χρήσης, χωρίς να τους διαβάσουν, παρόλο που καταλαβαίνουν ότι αυτή η συμπεριφορά είναι λανθασμένη. Ίσως γιατί εκτιμούν πως, λόγω της πολύ μεγάλης διάδοσης αυτών των υπηρεσιών, δεν θα υπάρχουν στους όρους τους σημεία και τέρατα και είναι διατεθειμένοι να πάρουν τα τυχόν υφιστάμενα μικρότερα ρίσκα.

Το Συμβούλιο καλεί τους παρόχους να γράφουν σύντομους και ξεκάθαρους όρους και να προχωρήσουν στην δημιουργία κάποιων κοινών standards, για να μπορούν οι χρήστες να κάνουν σωστές επιλογές, μετά από καλή πληροφόρηση. ( Πηγή : BBC 25/5/2016 )
Σε τί χρησιμεύει η ιστοσελίδα "Κοινότητα" ;
Απορία Η ιδέα ήταν ότι χρειαζόταν ένας χώρος, ο οποίος θα φιλοξενούσε όλα τα υπόλοιπα θέματα που δεν έχουν σχέση με την Οδοντιατρική. Ότι έχει σχέση με την Οδοντιατρική να δημοσιεύεται στην αρχική μας σελίδα και όλα τα υπόλοιπα εδώ, στη σελίδα των συναδέλφων.

Στην αρχική σύλληψη το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας θα το γράφατε εσείς, οι συνάδελφοι επισκέπτες. Με σχόλια, μικρά κείμενα, εικόνες και βίντεο που θα γράφατε ή θα διαλέγατε από το διαδίκτυο, για να θίξετε ένα θέμα που τράβηξε το ενδιαφέρον σας ή θα θέλατε να το σχολιάσετε. Σαν καταχώριση σε Facebook, Twitter και Instagram μαζί.

Άλλωστε κάτι σας χρωστούσαμε, από πλευράς συμμετοχής, αφού δεν σας παρέχουμε φόρουμ συζητήσεων ή δυνατότητα σχολιασμού των θεμάτων μας.

Τελικά μάλλον εμείς περιμέναμε εσάς, εσείς περιμένατε εμάς και ο χώρος αυτός έμεινε αναξιοποίητος. Ε, ήρθε ο καιρός να κάνουμε κάτι γι' αυτό.
Ο χάρτης χρήσης του διαδικτύου
Internet use map

Αυτός ο χάρτης απεικονίζει τη χρήση του διαδικτύου κατά τη διάρκεια ενός 5ώρου περίπου, στις 2 Αυγούστου 2014 και φτιάχτηκε από τον John Matherly, ιδρυτή του Shodan, μιας μηχανής αναζήτησης για τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο.

Ο Matherly συνέλεξε τα στοιχεία στέλνοντας ping requests σε κάθε IP του διαδικτύου (φανταστείτε το ping σαν την αποστολή σε κάθε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, της ερώτησης : Είσαι εκεί;). Συγκεντρώνοντας λοιπόν όλες τις θετικές απαντήσεις που πήρε στη διάρκεια 5 περίπου ωρών, ο Matherly χαρτογράφησε τα αποτελέσματα.

Για να ερμηνεύσετε σωστά τον χάρτη, αναλογιστείτε ότι ανάλογα με το ποιές ήσαν οι ώρες καταγραφής, σε άλλες γεωγραφικές ζώνες ήταν πρωί, σε άλλες μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ, προχωρημένη νύχτα. ( Πηγή : gizmodo.com )
Είναι κρίμα να μην εκμεταλλευθούμε την κρίση
Βουλή των Ελλήνων Η οικονομική κρίση που περνάμε, δηλαδή η ελεγχόμενη χρεοκοπία μας, έχει πλήξει το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας, αλλά όχι όλους.

Είναι κρίμα πάντως που τόσοι πολλοί πολίτες αυτής της χώρας έχασαν εισοδήματα, δικαιώματα, κοινωνική στήριξη, προοπτική, ελπίδα και τελικά, όπως δείχνουν τα πράγματα, όλες αυτές οι θυσίες δεν θα συνοδευτούν από την εξυγίανση του πολιτικού μας συστήματος.

Στην Ελλάδα θα αλλάξουν πολλά και κάποια στιγμή η οικονομία και η κοινωνία θα μπουν ξανά σε κύκλο ανάπτυξης, χωρίς όμως να έχουμε θεραπεύσει την βασική παθογένεια που μας οδήγησε στην χρεοκοπία, τον αδίστακτο αριβισμό ενός άκρως διεφθαρμένου και ανίκανου πολιτικού συστήματος.

Τα πρόσωπα και τα κόμματα μπορεί να αλλάξουν ή να φτιασιδωθούν, αλλά δυστυχώς εμείς οι Έλληνες δεν αντιλαμβανόμαστε (και όσοι το αντιλαμβάνονται, δεν μπορούν να το επιβάλουν), ότι η βασική μεταρρύθμιση που χρειάζεται ο τόπος μας δεν είναι να αλλάξουμε τα πρόσωπα ή να εναλλάξουμε τα κόμματα, αλλά να αλλάξουμε τις αρχές, τις αξίες και τους κανόνες της πολιτικής ζωής.

Έτσι όπως βαδίζουμε, θα κάνουμε τα ίδια λάθη, ξανά και ξανά, θα βλέπουμε τους άλλους λαούς να προκόβουν κι εμείς ασθμαίνοντας θα προσπαθούμε να ακολουθήσουμε, θρέφοντας το τέρας που αγαπάμε.
Οι φωτογραφίες των HIV οροθετικών γυναικών
Prostitute Η απόφαση να δημοσιευτούν οι φωτογραφίες των οροθετικών στον ιό του Aids εκδιδόμενων γυναικών ήταν μία βάναυση επιλογή, που υιοθετήθηκε εύκολα αφού έθιγε κοινωνικά αδύναμους και απαξιωμένους πολίτες, όπως είναι οι πόρνες.

Διαπομπεύτηκαν λοιπόν οι ανεύθυνες γυναίκες αφού πωλούσαν το κορμί τους αδιαφορώντας για τη μετάδοση ενός πολύ σοβαρού νοσήματος στους ευκαιριακούς, επί χρήμασι στιγμιαίους σαρκικούς συντρόφους τους.

Τι υποκρισία όμως! Παρασχέθηκε απόλυτη ανωνυμία και προστασία στους ανεύθυνους πελάτες τους που πλήρωναν περισσότερα για να κάνουν έρωτα χωρίς προφύλαξη, ρίσκαραν την υγεία τους (δικαίωμά τους) και μετέφεραν τον ιό του Aids στις ανυποψίαστες γυναίκες ή συντρόφους τους.
Η άλλη Ελλάδα
Μάνος Κατράκης Θυμάμαι μία σκηνή από το Ταξίδι στα Κύθηρα. Την ακρόαση που γινόταν για να επιλέξουν τους ηθοποιούς της ταινίας και το "Εγώ είμαι" που ξεστόμισε ο Μάνος Κατράκης με τη φωνή του να τρεμοπαίζει από το βάρος της μνήμης και το λυγμό μιας κατατρεγμένης ζωής που πλησίαζε στο τέλος της.

Σε πλήρη αντίστιξη με την εποχή του υπερπληθωρισμού των λέξεων δίχως νόημα και της στάσης ζωής δίχως ανθρώπινα ιδεώδη.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος υπήρξε ένας μεγάλος δημιουργικός έλληνας, από την άλλη Ελλάδα, την οραματική, την εξοβελισμένη σε ένα παράλληλο σύμπαν, από την Ελλάδα του ξεπεσμού και της τιποτοκρατίας.
English Wikipedia anti-SOPA blackout
Wikimedia Today (January 16, 2012), the Wikipedia community announced its decision to black out the English-language Wikipedia for 24 hours, worldwide, beginning at 05:00 UTC on Wednesday, January 18 (you can read the statement from the Wikimedia Foundation here).

The blackout is a protest against proposed legislation in the United States—the Stop Online Piracy Act (SOPA) in the U.S. House of Representatives, and the PROTECTIP Act (PIPA) in the U.S. Senate—that, if passed, would seriously damage the free and open Internet, including Wikipedia.
Οι φίλοι μας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Facebook Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι δημοφιλή, αλλά όχι αθώα. Προφανώς μέσω της εξυπηρέτησης των αναγκών δικτύωσης των χρηστών τους, προσπαθούν να ικανοποιήσουν πρωτίστως τα δικά τους συμφέροντα, αφού δεν είναι οργανισμοί φιλανθρωπίας, αλλά εμπορικά μέσα. Κι επειδή τυγχάνει να μην σέβονται ούτε τους εμπορικούς κανόνες, αρκετές φορές έρχονται σε σύγκρουση με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Προσφάτως είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση πως η Ευρωπαία Επίτροπος Δικαιοσύνης, Βίβιαν Ρέντινγκ, έχει εξοργιστεί με το γεγονός ότι το Facebook όχι μόνο μεταπωλεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του σε διαφημιστές, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, αλλά επιπλέον τα διατηρεί αποθηκευμένα ακόμα και όταν οι χρήστες διαγράφουν το προφίλ τους από την υπηρεσία.

Η ευρωπαία επίτροπος θα παρουσιάσει τον Ιανουάριο του 2012 Οδηγία Προστασίας Δεδομένων των χρηστών, ώστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να γίνουν πιο διαφανή και να γνωστοποιούν στους χρήστες τους ποια δεδομένα τους συλλέγονται, υφίστανται επεξεργασία και για ποιο σκοπό.
Il y a longtemps que je t'aime (2008)
Kristin Scott ThomasThe presence of Kristin Scott Thomas in this literate French movie by Philippe Claudel is so powerfully distinctive that it's as if Claudel has not merely written the lead role for her, but extrapolated his film's entire narrative structure from Scott Thomas's personality.

Her formidable bilingual presence, her beauty - elegant and drawn in early middle age - her air of hypersensitive awareness of all the tiny absurdities and indignities with which she is surrounded, coupled with a drolly lenient reticence: it all creates an intelligent, observant drama about dislocation, fragility and the inner pain of unshakeable memories ( Guardian).
Το Παρίσι του 1900 στην Εθνική Πινακοθήκη
Paris 1900Η Εθνική Πινακοθήκη φιλοξενεί ως τις 28 Φεβρουαρίου 2011 την έκθεση 'Παρίσι 1900. Art Nouveau et Modernisme - Θησαυροί από το Petit Palais, Μουσείο Καλών Τεχνών της Πόλης του Παρισιού'.

Τα 200 περίπου εκθέματα από τη Belle Epoque της γαλλικής πρωτεύουσας έχουν οργανωθεί σε 11 θεματικές ενότητες.

Ανάμεσά τους, έργα ζωγραφικής από την αστική και βιοποριστική ζωή της πόλης, βάζα και έπιπλα δημιουργών της art nouveau, λιθογραφίες, σχέδια για κοσμήματα, χαρακτικά και καλλιτεχνικές αφίσες της περιόδου 1880-1914. Η έκθεση συνοδεύεται από δίγλωσσο (ελληνικά-γαλλικά) κατάλογο 328 σελίδων.
 
Ημερολόγιο
19ος Χρόνος
Η τοποθεσία μας ξεκίνησε το ταξίδι της στον ιστό το Νοέμβριο του 2000
Διάκριση
Η Οδοντιατρική είναι μακράν ο δημοφιλέστερος προορισμός ενημέρωσης στην Ελληνική Οδοντιατρική
Συνδρομές
Η οικονομική υποστήριξη της λειτουργίας της Οδοντιατρικής
Ερωτήσεις οδοντιάτρων
Μάθετε πως να δημοσιεύετε ερωτήσεις προς συναδέλφους
Ανοιχτά έγγραφα
Τα επιστημονικά μας άρθρα υπόκεινται σε διαρκή βελτίωση από τους συναδέλφους
Αγγλικά κείμενα
Μπορείτε να δημοσιεύετε κείμενα στα Αγγλικά
Εγγραφή εργαστηρίων
Δημιουργία καταλόγου εργαστηρίων
24 ώρες
Η τοποθεσία διανυκτερεύει..
© Copyright : Odontiatriki.gr 2000-2019
All rights reserved. No part of this website may be reproduced, in any form or by any means,
without permission in writing from the webmaster